lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Klot och andra former

Publicerad 2014-07-28 18:19:58 i Formklippning,

Att klippa och forma är roligt och spännande. Några kan ta flera år innan resultatet syns. Buxbum är långsamväxande men oftast syns det klippta klotet tydligt. Däremot tar det många år innan det blir större. Liguster är också en bra växt att formklippa och även lagerhägg.   
 
Buxbomsklot
 
Uppstammat buxbomsklot
 
Buxbom formklippt till en larv
 
Ligusterklot och lagerhäggklot
 

Buxbomsklot
 
Buxbom formklippt till en ekorre
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela