lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Japanskt prydnadskörsbärsträd (Prunus Sato Zakura)

Publicerad 2018-05-23 18:15:00 i Träd,

Japanskt körsbärsträd har man nästan för blommornas skull. Trädet blommar med dubbla rosa blommor som går fint att ta in och sätta i vas. Då kan man även njuta av blomningen inomhus. Även bladen är vackra, tunna och skira. På hösten får bladen en gulorange höstfärg. Trädet blommar från april och in i maj månad. Kräver mullrik jord och våra träd står delvis i lerhaltig jord. 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela