lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Fågelbord året runt

Publicerad 2013-09-29 15:14:28 i Dekorationer,

Ett fågelbord är ett trevligt inslag i en trädgård. Här kan fåglarna förse sig under den kalla årstiden. Några solrosfröer har lämnat spår... 
 
 
 
 
 
 

Potatisblomma/Himmelsöga (Solanum ratonnetti)

Publicerad 2013-09-23 19:00:10 i Perenner,

Potatisblomma har underbara blommor och kallas också för Himmelsöga. Blommar hela sommaren till in på hösten om bara den får vatten. Det är en perenn växt som kan blomma år från år. Fast då gäller det att ha en bra övervintrande plats för kyla tål den inte.
 
 
 
 

En blå keramikhöna

Publicerad 2013-09-22 12:31:00 i Dekorationer,

Den  personliga präglingen av trädgården kan också göras med hjälp av dekorationer. Den här får komma in under tak för vinterförvaring.
 
 
 
 

Odla uppåt väggarna i bokhylleform

Publicerad 2013-09-18 21:26:53 i Odla på höjden,

Provade att odla i bokhylleform, min benämning, denna sommar och tyckte det var riktigt kul. Dels så får det plats en hel del på hyllplanen och dels var det enkelt att komma åt att sköta växterna. På bokhyllan sattes små plantor från frön, sticklingar och andra små växtfynd som hittats i trädgården. Överst satte jag tomatplantor som fortfarande står där. Längre fram under hösten kommer bokhyllorna att tas in för vinternförvaring. 
 

Sensommarbukett

Publicerad 2013-09-15 15:53:40 i Buketter,

Med utgångspunkten, att allt är möjligt, kan skapande av buketter från sin trädgård bli riktigt spännande. Grunden innebär att utgå ifrån vad ens trädgård erbjuder eller "man tager vad man haver".  Här i en sensommarbukett finns följande blommor och bär; rosenvial, lavendel, rosor, höstaster, rosenflockel, kvistar med bär från fläder och kvistar med bär från rönn.
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela