lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Kantnepeta (Nepeta x faassenii)

Publicerad 2014-05-19 22:05:00 i Perenner,

Kantnepeta är en känd kantväxt. Den har silverfärgade blad, blåvioletta  blommor som är doftat starkt. Kantnepetan trivs bäst i soliga lägen, är tacksam och kan blomma länge. Om du klipper bort gamla och nervissnade blommor så kommer det snart nya.
 
 
 

Akleja (Aquilegia vulgaris)

Publicerad 2014-05-07 20:58:10 i Perenner,

Akleja utstrålar livskraft, är graciös och räknas som en gammaldags växt. Det finns många olika sorters aklejor och bladen bildar en kudde som täcker marken. Den förekommer i många färger - ljusblå, mörkblå, nästan svart, röd och vit. Blommorna kan vara tvåfärgade och så fyllda att de nästan är runda. Den blommar under försommaren, korsar sig gärna och sprider sig med frö. Denna Akleja är nyinköpt.
 
 
 
 
 
 

Fler vårtecken 2014

Publicerad 2014-05-04 17:49:00 i Vårtecken i trädgården 2014,

Backsippa (Pulsatilla vulgaris), är en oemotståndlig blomma. Dekorativ med sina ludna stjälkar och blomhöljen som öppnar sig. Det finns även sorter med violett blomma. Trivs i soliga och torra lägen.
 
 
Häggen blommar.
 
Praktmagnolian när den var i full blom. Den har nu blommat över och dess vackra blad är på väg att slå ut.

Japanska prydnadskörsbärsträden blommar med sina vackra dubbla rosa blommor.
 
Mahonia doftar underbart med sina mimosaliknande gula blommor.
 
Hjärtbergenia, en av de tacksammaste växter som finns, enligt min mening, blommar med sina rosaröda blomstänglar.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela