lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Bukett från trädgården

Publicerad 2014-10-26 21:03:22 i Allmänt, Buketter,

Kanske....den sista plockade från detta året...Höstastrar, lavendel, rosor, nypon, kantnepeta och kvistar av murgröna. "Man tager vad man haver", försökte också med bambukvistar med det passade inte denna gång.
 
 
 
 
 
 

Vackra färger

Publicerad 2014-10-19 18:31:00 i Dekorationer,

Dessa kvistar hittade jag i en hage som kallas för äppelhagen. Ska försöka ta reda på vad växten heter. Underbara färger. 
 
 

Höstbuketter

Publicerad 2014-10-19 18:25:34 i Buketter,

Blommor från trädgården. Det går fortfarande att hitta och plocka. En underbar känsla.
 
 
Denna fantastiska bukett är handgjord och skapad av en bekant.
 
 
 
 

Lila sköldpaddsört (Chelone obliqua)

Publicerad 2014-10-12 12:39:42 i Perenner,

Lila sköldpaddsört är en tacksam och långblommande växt. Den är upprätt, stadig, tycker om fuktig jord och halvskugga. Den bommar i rosalila eller vitt under sensommaren och blir 40 - 70 cm hög. Passar fint i buketter och är hållbar. 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela