lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Höstaster och Oktoberaster (Aster novi-belgii)

Publicerad 2014-09-28 18:25:08 i Perenner,

Höstastrar och oktoberastrar ger färgklickar och lyser som små karameller i trädgården. De har underbara pastellfärger. Höstaster är 80 - 150 cm medan oktoberaster är 20 - 40 cm. Båda blommar från september och senare. På våren kan du få fler astrar genom att dela dina planter. Har själv prövat och det fungerade bra. 
 
 

Paradisäpplen som prydnad

Publicerad 2014-09-07 19:27:59 i Dekorationer,

Denna sensommar har paradisäpplen mognat tidigare och kan läggas som prydnad i trädgården. De har en underbar färg som ger höststämning. 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela