lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Lammöron (Stachys byzantina)

Publicerad 2015-07-25 11:29:14 i Perenner,

Lammöron är en av mina favoriter, den har funnits med från början i trädgården. Det är en vacker och tacksam växt som anpassar sig fint till andra växter och är bra som marktäckare. Den breder snabbt ut sig med silkeslena, silvergrå blad och blommar med 30 - 40 cm långa grårosa spiror. Lammöron är också tålig, klarar både skugga och sol. I några av mina trädgårdsböcker, rekommenderas att välja lammöron utan blommor, sorten heter "silver carpet". Det tycker jag är synd, för blommorna lockar till sig en hel del bin och humlor. Efter blomningen dör blommorna och spirorna kan stå kvar till våren, då de klipps bort. Man kan ha båda sorterna, ska prova det. Vill också tillägga att lammöron har en speciell och egendomlig doft.

 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela