lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Kompost

Publicerad 2016-05-15 20:58:00 i Allmänt,

Äntligen fungerar komposten! En underbar känsla att kunna lägga ut egen kompost i trädgårdens rabatter. Härligt att se denna feta och näringsrika jord med gott om mask. Nu fortsätter jag att lyfta över från den öppna komposten, den gröna nästkomposten, till den slutna. I den slutna läggs också hushållsavfall, d v s rester av grönsaker och frukt, skal av olika slag, äggskal och kaffesump. Ibland läggs även gräsklipp, löv och andra växtrester i den slutna. Viktigt att röra runt då och då i den slutna komposten med en grep, och se till att den inte torkar ut. Det brukar vara ett av problemen, en annan sak att tänka på om komposten verkar ok är att den ska dofta gott.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela