lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Haricots verts, brytböna (Phaseolus vulgaris)

Publicerad 2017-08-10 22:04:36 i Odla i pallkragar,

Haricots verts, franska för gröna bönor som de ibland också kallas på svenska. Haricots verts räknas som brytböna och det finns också vax-, skär- och kokbönor, namnen hänger samman med bönans färg Bönor sås i varm jord omkring 12 grader och ska inte gallras utan sås på rätt avstånd på en gång. Plantorna behöver mycket sol, trivs bäst i mer mullrik än lerig jord och behöver vattnas flitigt i början av växtsäsongen. Haricots verts skördas tidigast och man kan plocka i omgångar och när de fortfarande är späda och smala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela