lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Jordviva (Primula vulgáris)

Publicerad 2017-05-01 22:51:10 i Perenner,

Jordviva är en primula och då tänker jag på gullviva, växten med gula doftande blommor. Det finns många sorters primulor över sexhundra arter och tusentals hybrider. Många primulor har sitt vilda ursprung i Europa men de flesta kommer från Kina och andra länder i Asien. Jordvivansom vi har i trädgården,  finns i olika färger och blommar i april  till maj. De anses lättodlade, tycker om lerjord och vill gärna ha det fuktigt. Det är lätta att föröka, som man kan göra efter blomningen och före midsommar. Förökning görs genom att gräva upp växten och dela den i flera plantor. 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela