lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

New Dawn (Rosa Wichura-gruppen)

Publicerad 2018-06-13 21:35:00 i Allmänt, Rosor,

New Dawn är en vacker klätterros med medelstora ljust rosa blommor. Den har ett tätt växtsätt, glänsande mörkgröna blad och har en svag till medelstark doft. Denna sommar blommar New Dawn vackert och är ännu så länge fri från svartfläckesjuka och mjöldagg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kryddväxt - Salvia (salvia officinalis)

Publicerad 2018-06-11 22:23:00 i Kryddväxter,

Salvia är en kryddväxt, flerårig och räknas som en halvbuske. Salvia tillhör historiens verkligt betydelsefulla kulturväxter, framför allt som läkeväxt. Man hävdade förr att salvia var den växt som hade de allra flesta "gåvorna" av alla medicinalväxter. Tron på salvia som en hjälpare i nöden kan man utläsa ur växtens botaniska namn Salvia som kommer av latinska ordet salvare som betyder bota, hjälpa. Den är en av mina favoriter bland kryddväxter. Vacker året om med sina grå blad som sitter kvar under vintern, en städsegrön kryddväxt. Blommorna är vackert blå och drar till sig bin och humlor. Vacker i buketter om man står ut med kryddoften som är speciell.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela