lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Trädgårdsböcker kan aldrig bli för många...

Publicerad 2019-01-26 21:56:36 i Trädgårdsböcker,

"Beskärningsboken" av Klaus Vollbrecht, Gustaf Alm och Han Veltman 
 

Beskärningsboken, av Klaus Vollbrecht, (trädgårdsingenjör), Gustaf Alm, (välkänd och kunnig profil inom trädgårdsliv) och Han Veltman, (illustratör) är en värdefull bok om beskärning. Författarnas avsikt med boken är att visa hur man beskär olika typer av växter vid rätt årstid och rätt tidpunkt i växtens liv och på ett för växten så riktigt sätt som möjligt. Varje ingrep av beskärning måste kunna motiveras och får aldrig bli ett självändamål. En hjälp i beskärning och viktigt är att först försöka göra sig en föreställning om hur växten kommer att se ut efter beskärningen, förklarar författarna. Sedan bör man också sträva efter att trädet eller busken får behålla sin naturliga form.
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela