lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Trädgårdsböcker kan aldrig bli för många...

Publicerad 2019-03-10 20:48:00 i Trädgårdsböcker,

Det är spännande och inspirerande att ta del av Sara Bäckmos erfarenheter av att odla grönsaker, frukt och bär. Sara Bäckmo är så att säga självlärd och har skapat sitt trädgårdsskafferi i den trädgård som tillhörde huset hon köpte en gång. Huset fick namnet skillnaden därav bokens titel "Skillnadens trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi" av Sara Bäckmo. Hon delar med sig av enkla och handfasta råd och den glädje hon känner i att odla. Sara menar att det handlar mycket om att testa sig fram, att leva med en köksträdgård och våga experimentera, snarare än att ha en grönsaksodling.

 

 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela