lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer, tips och inspiration. Vår trädgård är i ständig förändring och utveckling av skapande och kreativa idéer. Den är drygt 30 år gammal men är ursprungligen från 76/77 samt 500 kvadratmeter stor. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem, av mig.

Fruktträd (Fructus arborum)

Publicerad 2022-01-29 19:05:34 i Allmänt,

Sen en tid går det bra att beskära fruktträd, äpple- och päronträd, kärnfruktträd, medan stenfruktträd, körsbär- och plommonträd beskärs under JAS, juli, augusti och september. Planeras större ingrepp i beskärning av äpple- och päronträd är det bättre att göra det under JAS.
Beskärning av fruktträd är en hel vetenskap och en utmaning för den oprofessionelle. En bok som jag rekommenderar och tycker om, är "Bekärningsboken", skriven av Klaus Vollbrecht, Gustaf Alm och Han Veltman. 
Förutom att beskära fruktträd är det också viktigt att ta bort gammal frukt. Det är den som suttit kvar på trädet sen förra säsongen, ibland för att ge mat till fåglarna. Gammal frukt ser oftast förkrympt och hoptorkad ut. Om den får sitta kvar finns det en risk att trädet mår sämre. Med hjälp av ett trädgårdsredskap, använder själv universalklippare, och med försiktighet är det ganska enkelt att befria trädet från den gamla frukten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöker följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit, som jag kan skapa och själv råda över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Som att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol, det är lycka för mig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela