lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Bukettspirea (Spiraea x vanhouttei)

Publicerad 2014-08-12 22:07:14 i Häckar,

Bukettspirea är en buske som oftast används som häck. Den kan vara friväxande eller formklippt. Friväxande innebär att häcken får bre ut sig s a s den klipps men i en mindre grad jämfört med den formklippta. Vår bukettspirea är formklippt och trots det blommar den fantastiskt vackert och vid midsommartid. Bukettspirea räknas som tålig men behöver gallringsbeskäras regelbundet. Det innebär att när den klipps så behövs också några äldre grenar tas bort i varje planta, nere vid marken. Då bukettspirean blommar är det bara att njuta och glömma bort den något besvärliga gallringen. Den är också vacker i buketter. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela