lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Kaprifol (Lonicera)

Publicerad 2014-01-26 16:09:00 i Klätterväxter,

Kaprifol är en tacksam klätterväxt med en underbar doft. Den är tålig, klarar både sol som skugga som men föredrar fuktig jord. Kaprifol räknas som en gammal kulturväxt och hörde till klostrens sortiment av läkeväxter. Den finns i flera arter, bland annat en vintergrön Kaprifol. Fotot, tagit i vår trädgård, är en Kaprifol.
 
 
 
 
 

Rotpersilja (Petroselinum crispum)

Publicerad 2014-01-01 16:50:19 i Odla i pallkragar,

Rotpersilja även kallad persiljerot påminner om palsternacka, faktiskt väldigt lik men är inte så söt och smakar persilja. Den är en robust rot som sås tidigt på våren och kan börja skördas i september. Det går också bra att låta den stå kvar och övervintra om den täcks över. Skördade pallkragen i dag, till persiljerotsoppa, på årets första dag, nyårsdagen 2014.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela