lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Rotpersilja (Petroselinum crispum)

Publicerad 2014-01-01 16:50:19 i Odla i pallkragar,

Rotpersilja även kallad persiljerot påminner om palsternacka, faktiskt väldigt lik men är inte så söt och smakar persilja. Den är en robust rot som sås tidigt på våren och kan börja skördas i september. Det går också bra att låta den stå kvar och övervintra om den täcks över. Skördade pallkragen i dag, till persiljerotsoppa, på årets första dag, nyårsdagen 2014.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela