lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Olika häcksorter

Publicerad 2014-07-26 16:54:17 i Häckar,

Till vänster växer vintergrön liguster och i slutet av den syns avenbok. Till höger växer lavendel, som en infattningshäck. Det är en lägre häck som finns runt exempelvis rabatter och inuti en trädgård. I bakgrunden blommar bukettspirea som växer ytterst och ramar in trädgården. Den lyser vitt i sommarkvällen och har oftast blommat över vid midsommar. Olika häcksorter ger karaktär åt trädgården som stringens och stramhet, böljande luftigt med underbara vita blommor, blålila och doftande blommor som drar till sig fjärilar, bin och humlor, ger ljuvliga höstfärger och är vackert grå under vintertid. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela