lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Parkrododendron (Rhodedéndron catawbiénse f. grandiflorum)

Publicerad 2014-07-30 12:17:00 i Buskar,

Parkrododendron har fin grönska året om och blommar underbart ett par veckor under vår - försommar. Vår parkrododendron, i endast ett exemplar, är över 35 år gammal, ger ett tanigt uttryck och är lite uppstammad. Den har varit med sen trädgården kom till och får lite extra skötsel, för att klara sig. Jag tycker egentigen inte om att ha växter som inte trivs i vår trädgårdjord. Denna är ett undantag. För rododendron vill ha porös och luftig jord som är kemiskt sur, pH 4,5 - 5. Detta förklarar vårt exemplar. Rododendron finns i många storlekar och färger. Också azaleor räknas till rodedendron fast de fäller bladen på vintern. Det finns en vild rodedendron i norra Sverige, Rhododendron lapponicum, som är svår att odla och dessutom sällsynt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela