lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Pioner (Paeonia)

Publicerad 2014-07-20 23:32:00 i Perenner,

Pioner är nytt i vår trädgård. De första planterades i fjor och några i våras. De har underbart vackra blommor och några doftar härligt. Växtens blad påminner lite om Julrosens. Pioner finns i flera färger och olika sorter som till exempel, bondpion, luktpion, dillpion, vårpion och svavelpion. De flesta blommar kring midsommar och doftpionen blommar senare men finns även i tidigblommande sort. Pioner räknas som ganska tåliga, om de får stå i fred, planteras grunt och placeras i soligt till halvskuggigt läge. De får även dekorativa och vackra frökapslar. Är man pigg på att sätt frö från en pion... så kan det nog vara värt ett försök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela