lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Hjärta av mossa

Publicerad 2014-11-22 21:49:52 i Juldekorationer,

Gör ett hjärta av mossa. Använd hönsnät som stomme ca 1 m x 0,50 m. Forma hösnnätet till ett hjärta genom att vika samman kortsidorna, som blir framsidan, där basttråden sedan fästs. Tag hjälp av en avbitare, för att klippa bort överflödigt hönsnät. Det är inte mycket att klippa bort men det underlättar att nå formen av ett hjärta. Lägg mossan med grönsidan utåt och fyll med träbark inuti.  Använd pinnar eller tunna bambun att stabilisera med inuti hjärtat. Fläta och knyt samman framsidan av hjärtat med basttrådar. Dekorera med bark, som knyts samman med basttråd i hösnnätet och kottar, som du borrar ner i hösnnätet. Ställ sedan hjärtat utomhus, i trapphuset eller på annan lämplig plats.  
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela