lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Ros (Rosa)

Publicerad 2015-08-05 15:39:00 i Rosor,

Rosor är underbara helt enkelt. I trädgården finns klätterrosor, gammeldags rosor och marktäckande rosor. Det fina med rosor är också att en del av dem blommar om, remonterar, så det finns rosor att njuta av ända in på hösten. Rosor kan odlas i alla trädgårdar bara de rätta förutsättningarna finns: en näringsrik jord ( förbättra med stallgödsel - trädgårdskompost), att jorden är väl dränerad och inte för torr, sätts i en öppen och luftig plats men skyddad från vindpinat, att platsen har sol en större del av dagen och att växtplatsen inte står för nära träd och buskar. Vi har bland annat The Fairy, marktäckande ros, New Dawn och Polstjärnan som är klätterrosor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela