lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Prydnadsapel (Malus)

Publicerad 2015-06-22 11:42:00 i Träd,

Rosenapel, Malus floribunda, är underbar med sin överdådiga blomning, fotot taget från badrummet på andra våningen. Trädet blir tre - fem meter högt med utbredda grenar. Knopparna är mörkt rosafärgade men blomman ljusnar mot vitt och de centimeterstora äpplena är gula, som fåglarna är förtjusta i. Aplar finns i många sorter och trivs på näringsrik, lite tyngre jord. Aplar anses lättskötta och behövs inte klippas så ofta. Om man jämför prydnadsapel med prydnadskörsbär är apeln mer lättskött, blommar något senare och längre. Men inget hindrar att man har båda i sin trädgård, de kompletterar varandra.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela