lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Vit skogsaster (Eurybia divaricata) ÅRETS PERENN 2015

Publicerad 2015-10-18 22:29:04 i Perenner,

Vit skogsaster är en tacksam och vacker stjärna. Den lyser vackert med sina vita blommor. Aster betyder stjärna. Det finns många sorter och färger som till exempel höstaster, oktoberaster och brittsommaraster. De finns astrar från sommar till sen höst. De vi har i trädgården blommar under hösten. Astrar anses vara lättskötta och är värdefulla med sin sena blomning. De vill stå fritt och luftigt, i fuktig och näringsrik jord. Det passar perfekt i vår trädgårdsjord.  Vit skogsaster har vackra blad och är hållbar som snittblomma. 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela