lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Kaprifol (Lornicera)

Publicerad 2016-06-21 20:35:32 i Klätterväxter,

Kaprifol är en tacksam klätterväxt med en underbar doft. Den är tålig, klarar både sol som skugga och föredrar fuktig jord. Kaprifol räknas som en gammal kulturväxt och hörde till klostrens sortiment av läkeväxter. Kaprifol finns i flera arter, bland annat finns det en vintergrön. Den går fint att ha i buketter, ger en underbar doft och blomman är exotiskt vacker.
 
 
 
 
 
Vintergrön Kaprifol
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela