lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Perenner

Publicerad 2016-06-20 22:18:00 i Perenner,

De flesta rosor i trädgården blommar nu. Det är bara the Fairy, en marktäckande ros som blommar längre fram. Rosor anses av de flesta vara trädgårdens ädlaste växter. Det finns rosor för varje, stil, plats, zon och plats. För att rosor ska trivas behöver de sol, bra jord, tillräckligt med vatten, lite gödsel under våren och beskärning efter behov. Våra buskrosor och klätterrosor behöver mest putsas, inga större ingrepp behövs. Obs! Det senaste är att inte använda täckbark under rosor, för den kan göra det lättare för insekts- och svampangrepp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela