lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Krans av murgröna och hortsensia

Publicerad 2016-10-16 21:00:32 i Dekorationer,

Bind en krans av murgröna och sätt i blommor, som här överblommade hortensior. Stommen är några revor av kaprifol, som formas lätt till en krans med hjälp av några ståltrådar, 2 stycken på 5 cm långa som viras. Sedan klipps 5 -10 st, eller fler, beroende på hur tjock man vill att kransen ska vara, ca en halvmeter långa murgönestänglar som viras runt och fästs i varandra. När murgrönan kommit på plats och kransen ser färdig ut sätts blommorna av hortensia fast i kransen. Blommorna träs fast i kransen. Det finns också några murgrönebommor i kransen, har man inte tillgång till det så går det bra utan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela