lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Buxbum (Buxus sempivirens), liguster (Ligustrum vulgare) och lagerhägg (Prunus laurocerasus)

Publicerad 2017-06-25 22:34:08 i Formklippning,

För att bryta av och få in andra former i trädgården kan man formklippa växter. Det finns flera växter som tål sådan klippning och några av mina favoriter är buxbom, liguster och lagerhägg. Bäst är det att klippa mer än för lite, att inte vara rädd för att buxbomsklotet ser ut att "nästan försvinna". Det går bra att använda en vanlig rejäl sax och en häcksax, som passar bättre till ligustern och lagerhäggen. Vill man vara modernare och att det går snabbare, kanske,  finns det maskiner för ändamålet.  
Nedan följer bilder före och efter klippningen.

Före...liguster till vänster och buxbum bredvid.

 
Efter...
 
Före...lagerhägg till vänster och liguster berdvid.
 
Efter...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela