lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Japanskt prydnadskörsbärsträd (Prunus Sato Zakura)

Publicerad 2018-05-23 18:15:00 i Träd,

Japanskt körsbärsträd har man nästan för blommornas skull. Trädet blommar med dubbla rosa blommor som går fint att ta in och sätta i vas. Då kan man även njuta av blomningen inomhus. Även bladen är vackra, tunna och skira. På hösten får bladen en gulorange höstfärg. Trädet blommar från april och in i maj månad. Kräver mullrik jord och våra träd står delvis i lerhaltig jord. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-05-23 22:36:07

Fantastiska träd. Måste försöka hitta en plats för ett sånt i min trädgård.

Svar: De är lätta att få tag på och de är inte dyra. Idag kan man köpa ett för ca 350 kr sedan tar det ungefär 10-15 år att bli stora, som på bilden. Vill man köpa ett äldre och större träd går ju det också och då får man ge ca 1200 kr. Lycka till!
Susanne Lindros

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela