lindrostradgard.blogg.se

Bloggen är tänkt att ge idéer och tips men främst inspiration. Foton på bloggen är tagna i vår trädgård eller inomhus i vårt hem. Vår trädgård är i ständig utveckling av skapande och kreativa idéer. Vi har haft den i drygt 20 år och är ursprungligen från 1976 - 1977 samt 500 kvadratmeter stor.

Julrosor (Helleborus niger)

Publicerad 2019-05-05 20:31:51 i Perenner,

 

Julrosor blommar fortfarande troget i trädgården. När påskliljor blommat färdigt är det härligt att se julrosorna. Den är även tacksam genom att den frösår sig och nya julrosor kommer upp. Dessa kan man sedan plantera ut i sin trädgård. Julrosor vill gärna ha mer skugga än sol och föredrar mullrik jord. Så lerjord kan blandas upp med mull så trivs de i vanlig trädgårdsjord. Något som de inte tycker om är att bli flyttade, då kan det dröja flera år innan den blommar igen.

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Susanne Lindros

Jag är självlärd om hur trädgården behöver skötas och arbetet med den. Mitt förhållningssätt till trädgården är att det får vara lite rufsigt och naturligt. Jag försöka följa det som naturen visar på, som till exempel rätt jordmån och det som går bra. Att se trädgården som en bit av hela jorden, en liten bit som jag kan skapa kring och själv råder över. Det är också en avkoppling och ett privilegium att ha tillgång till en trädgård. Lyckan att ta en fika och samtidigt känna doften av kaprifol.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela